سالمندانی که یک برنامه تمرینی شامل راه رفتن سریع بر روی نوارگردان را سه بار در هفته و به مدت یک ساعت و به طور مرتب در طول چهار ماه انجام داده اند. حافظه و زمان واکنش آنها بهبود پیدا کرده است.
آهسته دویدن، راهپیمایی، دوچرخهسواری و حرکات موزون نیز مانند راه رفتن سریع موجب بهبود حافظه در سالمندان میشود.
و همچنین طبق تحقیقات انجام شده مشخص شده است که هیچ تمرین ورزشی نسبت به تمرینات ورزشی دیگر از لحاظ تاثیر بر حافظه برتری نداشته و ندارد. به طور کلی می شود گفت ورزشهای مختلف از نظر تاثیر بر حافظه تفاوت معنی داری نسبت به هم ندارند.
اشخاصی که هر روز در تمرینات ورزشی شرکت میکنند و همچنین سالمندانی که فعالیت بدنی متوسط تا شدید، قسمتی از کار روزانه آنها را تشکیل میدهد در مقایسه با سالمندان کم تحرکتر به طور معنی داری کمتر به بیماری آلزایمر مبتلا میشوند.در واقع بسیاری از پژوهشگران معتقدندکه یک زندگی پرتحرک ممکن است افراد را دربرابر ابتلا به بیماری آلزایمر مقاوم سازد.
انجام تمرینات ورزشی میتواند کاهش توانمندیهای شناختی را که در اثر سالمندی ایجاد میشود به تاخیر افتد. تمرینات ورزشی با افزایش رشد سلولهای عصبی و گسترده شدن ارتباطات بین سلولی که برای یادگیری و حافظه بسیار ضروری و مهم است میتواند مغز را جوان و فعال نگهدارند.
تمرینات ورزشی میتواند در بهبود طیف وسیعی از بیماریها موثر باشد. ظاهراً بهبود بسیاری از بیماریهای دستگاه عصبی بر اثر تکثیر مجدد سلولهای مغز صورت میگیرد. قبلاً تصور میشد که مغز، ساخت سلولهای جدید را خیلی زود در جریان رشد متوقف میکند، اما در سالهای اخیر شواهد روشنی یافتهاند که نشان میدهد مغز به تولید سلولهای جدید در طول حیات خود ادامه ظاهراً مطلوب یا نامطلوب بودن تمرینات، میتواند در میزان تاثیر آنها بر مغز نقش عمدهای داشته باشد.
فشار روانی ناشی از ورزش اجباری مانع از هر گونه تغییر مفیدی در مغز و توانایی یادگیری و حافظه می شود.
به طور کلی پژوهشگران دریافتند که محیطهای چالش برانگیز که شامل سه عامل موقعیتهای یادگیری فشرده، تعاملهای اجتماعی و فعالیتهای فیزیکی هستند نقش مهمی در افزایش تعداد سلولهای مغز در انسان دارند.
چگونگی مقابله با بیماری روانی:
سعی كنید به انجام فعالیتهای ورزشی بپردازید زیرا ورزش تنشهای روانی را از بین می برد و اخمها را به لبخند تبدیل می نماید.
موقعیت خود را بشناسید و بجای جنگیدن با آن خود را با آن سازگار سازید. با تغذیه مناسب ورزش مناسب، استراحت كامل مواظب سلامت جسم خود باشید.با دیگران معاشرت و دوستی نمائید.برای انجام هر كاری زمان خاص و منظمی را در نظر بگیرید.در نهایت یاد بگیرید كه همیشه خونسرد و فرد راحتی باشید.در نهایت اگر دارای توانائی لازم برای تحمل درد و رنج باشید و در موقع لزوم با شهامت و بردباری برخورد نمودید به زندگی و رفاه دیگران علاقمند بودید و در این زمینه فعالیت داشتید شما از سلامت روان برخوردارید.