Inner Banner
اخبار ورزش و سلامت
امتیاز دهید :

نقش ورزش رزمی ، دفاع شخصی و ورزش های دیگر در سلامت رواني ، اجتماعی

نقش ورزش رزمی ، دفاع شخصی و ورزش های دیگر در سلامت رواني ، اجتماعی
تاریخ : ۱۳۹۴/۱۲/۰۲ / تعداد بازدید : 85
ورزش و حركات منظم بدني علاوه بر سلامت جسم بر سلامت روحي و رواني و اجتماعي فرد تاثیر زيادي خواهد گذاشت و در سازگاري فرد در جامعه و شخصيت فرد هم همینطور. ورزش در درمان بيماري هایی نظیر افسردگي و همچنین بر روی حافظه تاثير مي گذارد.
ورزش رزمی ، دفاع شخصی و ورزش های دیگر ،تاثیرات فراونی به عنوان پديده اي موثر در همه ي جوامع  دادشته است. گستردگي مطالب و مسائل مرتبط با ورزش و تربيت بدني به حدي است كه نياز به علوم تخصصي و مطالعات ويژه را ايجاد می کند. 
ورزش عبارت است از يك فعاليت نهادينه شده كه مستلزم كاربرد نيروي جسماني شديد با استفاده از مهارت هاي جسماني پيچيده به وسيله شركت كنندگاني است كه توسط عوامل دروني و بيروني تحريك می شوند. اين تعريف با فعاليت هاي ورزشي سازمان يافته ارتباط پيدا مي كند.   
تندرستي صرفاً نداشتن بيماري و ضعف نيست، بلكه منظور از آن سلامتي كامل جسمي ، ذهني ، اجتماعي و روحي می باشد . در حقيقت دو هدف عمده تندرستي ، به تأخير انداختن مرگ از بيماري می باشد. و همچنین ورزش اعصاب را در برابر هیجان و استرس مقاوم می‌کند.
 
تأثير ورزش در اجتماعي شدن
پژوهش هاي اجتماعي شدن در ورزش با توسعه ي جامعه شناسي ورزش ارتباط مستقيم داشته است .طي دهه 1960 و اوايل دهه 1970 براي تبيين جنبه هاي گوناگون شركت در فعاليت هاي ورزشي تلاش بسياري شده است. اغلب مطالعات اجتماعي شدن در ورزش حول دو مسأله متمركز بوده است .
1. پيشايندهاي شركت در ورزش يعني اينكه چگونه و تحت چه شرايطي شخص به ورزش رو مي آورد.
2. پيامد هاي شركت در ورزش
اين دو فرايند را اجتماعي شدن در نقش اجتماعي و اجتماعي شدن از طريق نقش اجتماعي نيز ناميده اند . لذا در اغلب منابع دو عنوان اجتماعي شدن در ورزش و اجتماعي شدن از طريق ورزش به چشم می خورد .در اولي فرد در نقش ورزشي مانند ياد گيري نگرش ها ، ارزشها ، مهارت ها و گرايش هايي كلي - مانند جوانمردي ،انضباط – اشاره دارد كه تصور مي شود در فعاليت هاي ورزشي حاصل آيد .اجتماعي شدن از طريق ورزش عبارت است از تأثير ورزش بر باورها ، نگرش ها و ... .
چنين پنداشته مي شود كه در درس هايي كه از شركت كردن در ورزش مي آموزيم به ساير جنبه هاي اجتماعي انتقال پذير است و از اين طريق فرد را براي شركت موفقيت آميز در آن زمينه ها ياري مي دهد. دانيش اظهار مي دارد كه كودكان مهارت هاي ارتباط و تصميم گيري را با شركت در ورزش كسب ميكنند.
تربيت بدني در قبول مسئوليت براي پرورش و القاي ارزش هاي اجتماعي در افراد جامعه، خصوصاً دانش آموزان مدارس سهيم بوده و به عنوان عاملي در جهت تقويت ارزش هاي اجتماعي و رفتار هاي مطلوب انساني موثر می باشد .
  
تأثير ورزش در شخصيت
شخصيت اجتماعي بيان كننده ي رشد صحيح و طبيعي رواني افراد می باشد . چنانچه تربيت بدني در يك جامعه مطابق با اصول اين علم در نظر باشد ، افراد ورزشكار را از فرد گرايي و خود محوري خارج كرده و رشد روحيات طبيعي را در فرد بهبود مي بخشد كه در نتيجه شكوفا شدن اين استعداد، فرد باساير افراداجتماع آسانتر ارتباط بر قرار خواهد کرد و در كنار آنها زندگي بهتری خواهد داشت .
  
تأثير ورزش در كاهش افسردگي
ورزش موجب شادي و نشاط و بالا بردن اعتماد به نفس در ما می گردد ، زيرا افراد افسرده يا اعتماد به نفس ندارند يا ميزان آن در آنان بسيار پايين می باشد . ورزش، احساس رضايت باطني شخص را بالا می برد. ورزش در درمان بسياري از بيماري ها از جمله افسردگي تأثير به سزايي دارد30 دقيقه ورزش در روز مي تواند آثار افسردگي به اندازه ي برخي روش هاي رواني درماني و داروهاي ضد افسردگي كاهش دهد .
  
تأثير ورزش بر حافظه
مدت هاست كه فوايد ورزش براي قلب و عروق شناخته شده است . اما امروزه مشخص شده است كه ورزش براي همه بدن حتي مغز سودمند است . ورزش جريان خون را در كل بدن افزايش مي دهد و بالطبع جريان خون در مغز نيز افزايش مي يابد . به نظر مي رسد افزايش جريان خون در مغز فرايند از دست رفتن بافت سلولي مغز را كه در حدود 40 سالگي شروع مي شود، كند مي كند . محققان هنوز مطمئن نيستندكه ميزان مورد نياز ورزش براي بهتر شدن حافظه چقدر است ، اما چيزي كه مي دانيم اين است كه حتي مقدار بسيار كمي ورزش و فعاليت فيزيكي مي تواند به بهتر شدن حافظه شما كمك كند و اين تأثير وقتي بيشتر مي شود مرتباً و حداقل سه بار در هفته ورزش كنيد).
 
شادابی و احساس آرامش
از ضروری‌ترین نیازهای بشر که جزو شرط‌های اصلی بهداشت روانی به شمار می‌رود، آرامش خاطر، احساس امنیت، شادابی و نشاط است و ورزش یکی از راه‌های دست‌یابی به این امر مهم می‌باشد. ورزش، از طرفی با ایجاد محیطی فرح ‌انگیز و نشاط‌آور و از سوی دیگر با کاستن فشارهای عضلانی و از بین بردن سستی و کسالت، فشارهای روانی را مهار و باعث احساس شادی و نشاط می‌شود. به همین دلیل ورزش را رابط جسم و ذهن می‌نامند.
 

آموزش دفاع شخصی و ورزش رزمی



ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر