از زمان بسیار قدیم خرما به عنوان میوه ای شیرین و مغذی مورد استفاده قرار گرفته است. شاید علاوه بر طعم خوب آن، ویژگی های منحصر به فردش باعث شده است و امروزه با پیشرفت علم از بخش های زیادی از این خواص خرما گفته شده است.
خرما علاوه بر طعم بسیار شیرین یکی از محبوبترین میوه هایی است که دارای خاصیت های بسیارزیاد از انواع مواد مغذی ضروری، ویتامینها و املاح می باشد. که برای رشد و شکل گیری و پیشرفت در سلامتی مورد نیاز می باشد.
خرمای تازه متشکل از بافتی نرم و هضم سریع و قندهای ساده ای مثل فروکتوز و دکستروز می باشد. 100 گرم خرمای خشک حاوی 277 کالری می باشد.مصرف خرما به سرعت انرژی از دست رفته را احیا و بدن را سرحال و سرزنده می سازد. به دلیل این ویژگی خرما بهترین ماده برای افطار روزه از دوران باستان و در فرهنگ های مختلف بوده است.
خرما غنی از فیبر رژیمی می باشد که از جذب شدن کلسترول به وسیله دیواره روده جلوگیری می کند. به علاوه فیبر به عنوان ملین از دیواره موکوسی روده بزرگ در برابر مواد شیمیایی سرطان زا محافظت می کند.
خرما منبعی از آنتی اکسیدان های فلاونوئید پلی فنولیک می باشد که در اصطلاح تانن خوانده می شوند. تانن ها خاصیت ضد عفونی، ضد
التهابی و ضد خونریزی دارند.خرما منبع خوبی از ویتامین A است که خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و برای عملکرد بینایی مفید می باشد.
خرما ترکیبی از فلاونوئیدهایی مثل بتا کاروتن، لوتئین و زئازانتین است. این آنتی اکسیدان ها سلولها و بافتهای بدن را از اثرات سوء
رادیکال های آزاد حفظ می کنند.خرما منبعی عالی از عنصر آهن است. آهن بخشی از هموگلوبین سلولهای خونی است که وظیفه حمل اکسیژن را بر عهده دارد.
خرما سرشار از پتاسیم است. 100 گرم خرما حاوی 696 میلی گرم پتاسیم است .پتاسیم جزء مهمی از سلولها و مایعات بدن است که به تنظیم ضربان قلب و فشارخون کمک می کند و بدن را از خطرات حملات قلبی و بیماری های عروق کرونر قلب حفظ می کند.
خرما غنی از املاحی مثل کلسیم، منگنز، مس و منیزیم است. کلسیم ماده مغذی ضروری در ساختمان استخوان و دندان است که برای
انقباضات ماهیچه ای، لخته شدن خون و کارکرد سیستم عصبی ضروری می باشد. مس برای خونسازی نیاز است و منیزیم برای رشد استخوان.خرما منبعی از ویتامین های گروه B و ویتامین K می باشد.