به عقیده ی محققین ،ورزش باعث شادی و نشاط و بالا بردن اعتماد به نفس می گردد زیرا افراد افسرده یا اعتماد به نفس ندارند یا میزان آن در انان بسیار پایین است. ورزش احساس رضایت باطنی شخص را بالا برده و فرد حس می کند که به موفقیتهایی دست یافته است. ورزش در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله افسردگی تأثیر به سزایی دارد.۳۰ دقیقه ورزش در روز می تواند آثار افسردگی رابه اندازه ی برخی روش های روان- درمانی و داروهای ضد افسردگی کاهش دهد .به گزارش پایگاه اینترنتی مرکز پزشکی دانشگاه تگزاس ،بررسی روان پزشکان نشان می دهد روزانه نیم ساعت ورزش می تواند آثار و عوارض افسردگی راکاهش دهد و این اثر برابر با تأثیر روش های درمانی متداول و مصرف برخی داروهای ضدافسردگی می باشد.
استرس هنگامی رخ می دهد که فرد احساس کند بین قابلیت های فردی خود و آن چه در یک موقعیت خاص لازم است توازن وجود ندارد ،در عین حال پیامد عمل نیز مبهم باشد. در زمانی که احساس نگرانی و اضطراب پیش می آید انسان باید به کار و فعالیتی مشغول شود چون معمولاً ذهن انسان در یک لحظه نمی تواند به چند موضوع متفاوت فکر کند .دراین میان هر قدر کار و فعالیت حالت سرگرم کنندگی بیشتری داشته باشد موثر تر خواهد بود.در این خصوص ورزش کردن باعث خواهد شد فرد در مواجهه با شرایط اضطراب زا خونسردی و آرامش بیشتری داشته باشد تحقیقات نشان داده که ورزش تأثیرات فیزیولوژیکی زیادی در بدن دارد که این تأثیرات فیزیولوژیک فراهم کننده آرامش در افراد هستند.
و همچنین نقش ورزش در فراغت شامل فعالیت هایی جدا از اجبار های شغلی ، خانوادگی و اجتماعی می باشد که در آن فرد فقط به میل خود عمل می کند . در نتیجه فراغت، یک تجربه با ارزش زندگی است و به قول ارسطو فراغت جدی ترین مشغله انسان است. تفریحات سالم و اوقات فراغت، بخشی از زندگی تعریف می شوند. ورزش رزمی و ورزش های دیگر یکی از روش های مهم در زندگی ما می باشد که می تواند اوقات فراغت افراد جامعه را زیر پوشش قرار دهد و بسیاری از ضعف ها و کمبود های جسمانی و روانی را رفع و درمان کند. تربیت بدنی و ورزش گذشته از جبران ضعف ها و حفظ تندرستی، افراد را برای زندگی، تلاش و اهداف مشترک آماده می سازد. استفاده از بازی در اوقات فراغت فرصتی برای پیشرفت فرد فراهم می نماید. فراغت همیشگی انسان را گرفتار بی حوصلگی و دلتنگی می سازد. انسان بیکار فرصت پیدا می کند که خاطرات گذشته را تجدید کند و در غم و اندوه گرفتار شود یا به آینده فکر کند و دچار دلهره و اضطراب شود. ورزش در رفع این عوارض سهیم می باشد. و عامل موثری برای مبارزه با بی حوصلگی و پر کردن اوقات فراغت فرد می باشد. ورزش بعنوان یکی از روش های صحیح گذران اوقات فراغت در جذب ارزش های فرهنگی موثر می باشد. در ورزش های گروهی بازیکن تلاش می کند تا برای جذب بهتر درگروه، رضایت سایر بازیکنان را به دست گیرند و از این طریق ملاک ها ی سازگاری در جمع را در خود ایجاد نماید.