Inner Banner
اخبار ورزش و سلامت
امتیاز دهید :

اهمیت فواید ورزش رزمی و ورزش های دیگر در سلامت کودکان و نوجوانان

اهمیت فواید ورزش رزمی و ورزش های دیگر در سلامت کودکان و نوجوانان
تاریخ : ۱۳۹۴/۰۵/۱۳ / تعداد بازدید : 86
متاسفانه کودکان و نوجوانان به طور کامل فعال و با تحرک نیستند ، پس بسیار ضروزی می باشد که به ورزشهایی بپردازند که برای بهبود سلامتی و نیز ارتقای سطح سلامت آنها مفید باشد و ورزش هایی که از انرژی که در آنها وجود دارد استفاده مفید ببرند مثل ورزش رزمی که هم موجب سلامت و زیبایی اندام و تخلیه انرژی آنها در مکان مفید و سالم می شود. و همچنین این را بدانید که  در دختران متاسفانه در خلال سن بلوغ  و بعد  از آن ،کمتر از پسرها به ورزش می‌پردازند آن هم به دلایل خاصی که در جوامع رواج پیدا کرده که خیلی نگران کننده می باشد ، این روند ، علاوه بر تاثیر منفی که در سلامت مادران فردا دارد ، در آینده نیز عوارض ناشی از عدم پرداختن به آن ، حتی با درمان‌های پزشکی هم قابل جبران نخواهد بود. پس مسئولین و متولیان امر باید به فکر باشند، با حمایتهای همه جانبه و مشارکت والدین در ایجاد و توسعه فرهنگ سلامت با محوریت انجام ورزش و تحرک فیزیکی درضمیر دانش آموزان ، از اهم فعالیتها می باشد.
 لزوم و اهمیت ورزش و تمرینات ورزشی برای هر دو جنس در سنین مختلف ، مورد تأیید محققین می باشد. به طور کلی ورزش و تحرک بر رشد عمومی بدن تأثیر می گذارد.  رشد و تکامل دستگاه عصبی و دستگاههای حرکتی ( عضلات و استخوانها ) با یکدیگر در ارتباطند و هر چه ارتباط دستگاه عصبی با دستگاههای حرکتی بیشتر و گسترده تر شود، حرکات پیچیده شکل گرفته و هدفمند می شوند.در مورد نقش ورزش در پیشرفت رشد ، سلامتی و آمادگی جسمانی کودکان و نوجوانان، تحقیقات متعددی انجام شده است. در این تحقیقات تأثیر ورزش را بر روی رشد و آمادگی جسمانی، همچنین نشاط دختران دانش آموز نشان دادند و مشخص گردید، دخترانی که ورزش می کنند دارای بدنی انعطاف پذیر و فعال هستند. باید توجه داشت که اهمیت ورزش، منحصر به سنین کودکی و نوجوانی نیست. در سنین بالا، ورزش برای جلوگیری از پوکی استخوان ، اضافه وزن و ناراحتی های قلبی و عروقی ، همچنین برای پر کردن اوقات بیکاری و جلوگیری از افسردگی و روان پریشی توصیه می شود .
رشد در دوران کودکی تحت تأثیر فاکتورهای متعددی است (مانند: هورمون رشد و فاکتورهای رشد)، درعین حال هورمونهای دیگر و نوع تغذیه نیز بر رشد تأثیر دارند. رشد قدی با رشد استخوانهای دراز همراه است. رشد قد در دختران در سنین ۱۶ تا ۱۷ سالگی و در پسرها تقریباً در ۱۸ سالگی پایان می‌یابد، ولی از این سن به بعد رشد قدی بصورت ناچیزی انجام می‌شود که مربوط به دراز شدن طول ستون مهره‌ها است. در صورت عدم فعالیت بدنی، رشد استخوانها کاهش می یابد .
ورزش علاوه بر ایجاد نشاط، سرزندگی و بهداشت روان، تاثیرات شگرفی در تناسب اندام و سلامت جسمی انسان دارد، که در ذیل به بعضی از این موارد اشاره می‌شود:
ارتباط بین فعالیت فیزیکی و چاقی درسنین پایین کاملاً مشخص نیست و مطالعات مربوط به آن هم نتایج ثابتی را در اختیار متخصصان قرار نمی دهد. با این وجود، با افزایش ورزش و تحرک و نیز کاهش مصرف کالری، می توان وزن را کاهش داد.
نگرانی افزایش وزن بین کودکان و نوجوانان کاملاً به جا و منطقی است. بچه های چاق در معرض بیماریهای فشار خون، دیابت نوع دوم، نامنظمی هورمون رشد، مشکلات تنفسی و استخوان قرار دارند. این بیماران از فقدان اعتماد به نفس و روابط اجتماعی رنج می برند.
 
رشد و نمو استخوان:
ورزش، باعث تاثیراتی در رشد و نمو استخوانها می شود. فعالیت بدنی ، خطر ابتلا به پوکی استخوان را با افزایش غلظت مواد معدنی کاهش می دهد.
 
مراقبت از قلب و رگهای خونی:
با انجام ورزش در سنین کودکی، میتوان از ابتلاء به بسیاری ازبیماریها( منجمله بیماریهای قلبی- عروقی) پیشگیری کرد.
 
سلامت فکری و ذهنی:
با توجه به آخرین شواهد، ورزش در بهبود افسردگی و اضطراب بزرگسالان وکودکان بسیارموثر است. فعالیت بدنی یکی از راهکارهای مبارزه با هیجانات روحی است . و... هزاران تاثیر مثبت دیگر
 


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر