اخبار ورزش و سلامت
امتیاز دهید :

تکنیک‌های دفاع شخصی و فنون رزمی برای تناسب اندام و تقویت قدرت جسمانی

تکنیک‌های دفاع شخصی و فنون رزمی برای تناسب اندام و تقویت قدرت جسمانی
تاریخ : ۱۳۹۶/۰۶/۰۷ / تعداد بازدید : 3638 منبع:وب سایت رزمی

تکنیک‌های دفاع شخصی و فنون رزمی برای تناسب اندام و تقویت قدرت

چه نوشیدنی در هنگام ورزش و در هنگام تمرینات هوازی که انرژی زیادی لازم است مانند دفاع شخصی و رزمی مناسب است؟

بطور معمول ورزشکاران رزمی و کسانی که به ورزش هوازی می‌پردازند از نوشیدنی‌های انرژی‌زا استفاده می‌کنند، قافل از اینکه از مضرات نوشیدن این نوشیدنی‌ها با خبر باشند.

اعتیادآوری از جمله مواردی است که در مصرف طولانی‌مدت نوشابه‌های انرژی‌زا اتفاق می‌افتد، ترکیبات اعتیادآور شامل کافئین و گوارانا می‌باشند. اما از آنجایی که علائم محرومیت از آنها خفیف و تنها ممکن است ایجاد سردرد کنند، اعتیاد به نوشابه‌های انرژی‌زا عمدتاً جنبه روانی دارد.

مصرف بیش از اندازه و طولانی‌مدت نوشابه‌های انرژی‌زا موجب اسهال، تهوع، استفراغ، افزایش گاز روده، دل‌درد و بی‌خوابی می‌شود.

از جمله موارد دیگر اختلال در الکترولیت‌های بدن، بی‌نظمی در ضربان قلب، بالا رفتن میزان فشار خون، تند شدن ضربان قلب (حتی تپش قلب)، کم‌آبی بدن و بی‌خوابی می‌توانند اثرات کوتاه‌مدت آنها باشند.

آیا برای داشتن اندام زیبا و متناسب نیاز به گرفتن رژیم غذایی سخت می‌باشد؟ پاسخ منفی است. افراد باید با توجه به وزن و موقعیت کار و شرایط زندگی و جنسیت و سن و ... رژیم غذایی متناسب را رعایت کنند و همیشه در مصرف مواد غذایی اعتدال را رعایت کنند و مصرف خوراکی‌های خوشمزه و غذاهای لذیذ را که چربی زیاد یا سرخ‌شده می‌باشد، کاهش دهند. این اطمینان را داشته باشید که اگر ماهی یا دو ماهی یکبار فست‌فود بخورید یا شیرینی خامه‌ای، هیچ اتفاق ناگواری نخواهد افتاد.

برای رسیدن به وزن دلخواه و اندامی متناسب و زیبا علاوه بر اینکه تغذیه و رژیم غذایی نقش مهمی ایفا می‌کند، انجام ورزش‌های متناسب با سن و جنسیت نیز نقش بسیار مهمی دارد.

و بطور کلی نوشابه‌های انرژی‌زا تمام مضرات نوشابه‌های گازدار را نیز دارند.

و توصیه من به شما ورزشکاران مخلوط کردن آب معدنی یا آب جوشیده شده به همراه عسل طبیعی و آب لیموی تازه می‌باشد.

آنچه که در کلاس آموزش دفاع شخصی بانوان و دختران جوان مهم است

یکی از نکات مهم در دفاع شخصی بانوان داشتن قدرت جسمانی مناسب برای دفاع از خود می‌باشد. ما در کلاس‌های خصوصی دفاع شخصی که ویژه بانوان محترم می‌باشد، علاوه بر آموزش تکنیک‌های دفاع شخصی و فنون رزمی، به بدنسازی‌هایی که نه تنها قدرت جسمانی را بالا می‌برد، بلکه به تناسب اندام هم کمک می‌کند، می‌پردازیم.

نکته مهم در دفاع شخصی بانوان:

نکته مهم برای تمامی بانوان محترم که تصمیم به فراگیری فنون دفاع شخصی را دارند این است که دانستن این تکنیک‌ها به تنهایی کافی نمی‌باشد و انجام این فنون در فاصله زمانی طولانی بسیار مهم و ضروری است، چرا که در مواقع خطر که مجبور به استفاده از تکنیک‌های دفاع شخصی می‌شوید، افکار انسان نسبت به کارهایی که ملکه ذهن نشده و تمرین زیاد صورت نگرفته، ناتوان می‌باشد و بطور کلی بلااستفاده می‌شود.

نمایش تصاویر دفاع شخصی

طبقه بندی و نقش مواد معدنی در بدن

مواد معدنی حدود 5% وزن بدن را تشکیل می‌دهند. در طبیعت بیش از 90 عنصر شیمیایی یافت می‌شود که 24 عنصر از آنها برای حیات بشر ضروری است.

سدیم و پتاسیم از عوامل اصلی تنظیم فشار اسمزی و سوخت و سازی آب‌اند و فسفر و کلسیم در عمل استخوان‌سازی مشارکت دارند. ید در تیروکسین، آهن در هموگلوبین و کبالت در ویتامین 12 B موجود هستند.

نقش مواد معدنی در بدن

نقش مهم مواد معدنی با سوخت و ساز سلولی مرتبط است. عناصر معدنی بخش مهمی از آنزیم‌ها هستند که انجام واکنش‌های شیمیایی درون سلولی را تنظیم می‌کنند. مواد معدنی در فعال کردن بسیاری واکنش‌ها که موجب شکسته شدن کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها و ترخیص انرژی از آنهاست دخالت دارند.

مواد معدنی قسمت‌های مهمی از هورمون‌ها را می‌سازند.

کمبود یک عنصر در بافت‌های بدن بیشتر ناشی از مشکلاتی است که در جذب این عناصر پدید می‌آید تا کمبود آنها در رژیم غذایی.

طبقه بندی عناصر معدنی

عناصر معدنی را می‌توان براساس «نسبت وفور در بافت‌ها» و یا «وظایف آنها در بدن» تقسیم‌بندی کرد.

هفده عنصر معدنی که عناصر معدنی ضروری شناخته می‌شوند برحسب مقدارشان در بافت‌های بدن در دو گروه فراوان و کمیاب طبقه‌بندی می‌شوند.

عناصر معدنی فراوان عبارت‌اند از: کلسیم، فسفر، منیزیم، سدیم، پتاسیم، کلر و گوگرد. عناصر معدنی کمیاب عبارت‌اند از: آهن، مس، منگنز، کبالت، روی، ید، فلور، مولیبدنیم، سلنیم و کروم.

طبقه بندی عناصر معدنی براساس وظایف آنها در بدن

عناصر معدنی را می‌توان براساس وظایف آنها در بدن به سه گروه زیر طبقه‌بندی کرد.

الف) وظیفه ساختمانی. صلابت و استحکام اسکلت بدن به وجود ترکیبات نامحلول کلسیم و فسفر بستگی دارد. کمبود ویتامین D به کاهش فسفات و کربنات کلسیم، و برعکس، به افزایش املاح منیزیم در بافت استخوانی می‌انجامد.

ب) وظیفه نگهداری تعادل محیط داخلی. املاح سدیم و پتاسیم به شکل کلرور، فسفات، سولفات و کربنات ـ مهمترین الکترولیت‌های مایعات و بافت‌های بدن به شمار می‌آیند. پتاسیم و فسفر بیشتر در درون سلول‌ها و سدیم و کلر بیشتر در مایعات برون‌سلولی یافت می‌شوند. عناصر نامبرده از نظر تنظیم تعادل محیط اسیدی و قلیایی بدن و نیز نگهداری فشار مطلوب اسمزی اهمیت دارند.

ج) وظیفه همراهی و همکاری. تمام عناصر معدنی کمیاب و برخی از عناصر معدنی فراوان در ساختمان هورمون‌ها (مانند گوگرد و روی در انسولین)، ویتامین‌ها (مانند گوگرد در ویتامین 1B کبالت در ویتامین 12B) و آنزیم‌ها (مانند روی در کربنیک انیدراز) همراهی و شرکت دارند.

الکترولیت‌ها

ترکیبات معدنی محلول در آب و مایعات بدن را، که یون‌های با بار الکتریکی مثبت (کاتیون) و منفی (آنیون) هستند، الکترولیت می‌خوانند. در بین مواد معدنی ضروری، الکترولیت‌ها اهمیت خاصی دارند. مواد معدنی فراوان که الکترولیت‌ها را تشکیل می‌دهند عبارت‌اند از: سدیم، پتاسیم، کلر، فسفر و منیزیم.

الکترولیت‌ها در تنظیم فشار اسمزی، تعادل اسید و باز، انقباض و آرامش عضلات و تحریک انتقال عصبی نقش دارند. این مواد باید به مقدار متناسب و در تعادل وجود داشته باشند تا بدن به خوبی عمل کند.

اهمیت الکترولیت‌ها در ورزش

الکترولیت‌ها نقش بسیار مهمی در فعالیت‌های ورزشی دارند. این مواد معدنی با کنترل سطح مایعات بدن به حفظ تعادل آب و الکترولیت‌ها کمک می‌کنند. در طول تمرینات شدید، عرق‌ریزی می‌تواند منجر به از دست دادن مقدار زیادی آب و الکترولیت‌ها شود. بنابراین، ورزشکاران باید به مصرف مایعات و الکترولیت‌های کافی توجه کنند.

نتیجه‌گیری

آموزش دفاع شخصی و فنون رزمی نه تنها برای افزایش قدرت جسمانی و تناسب اندام اهمیت دارد، بلکه به بانوان کمک می‌کند تا در مواجهه با شرایط خطرناک بهتر عمل کنند. با رعایت نکات تغذیه‌ای مناسب و توجه به الکترولیت‌ها، می‌توانند به بهترین شکل ممکن از توانایی‌های خود بهره‌برداری کنند.


اگر نیاز به تغییرات بیشتری هست یا بخش خاصی را نیاز دارید تا ویرایش کنم، لطفاً اطلاع دهید!