آیا میدانید که ورزش رزمی برای مغز نیز سودمند است. شایعترین درمان ها برای افسردگی روان درمانی و دارو درمانی می باشد. روانشناسان به این نتیجه رسیدند که انجام ورزش میتواند سومین راه درمان افسردگی در نظر گرفته شود. ورزش هم در مدت کوتاه و هم در طولانی مدت یک داروی ضد افسردگی مفید می باشد . ورزش باعث کاهش افسردگی در میان همه جمعیت های مورد مطالعه شده، بیشترین تاثیر را در افرادی داشته که از فعالیت بدنی بیشتری برخوردارند. ورزش در همه طبقات سنی به میزان قابل ملاحظهای از افسردگی میکاهد، هر چه بر سن افراد افزوده شود، کاهش افسردگی در اثر آن بیشتر خواهد شد.
ورزش برای هر دو جنس زن و مرد سودمند خواهد بود و به صورت ضد افسردگی بسیار مناسب عمل میکند. پیادهروی و دوی آرام بیش از سایر انواع حرکات ورزشی مورد مطالعه قرار گرفتهاند اما همه انواع شامل هوازی و بیهوازی در کاهش افسردگی موثرند. هر چه مدت برنامه ورزشی و تعداد جلسات آن بیشتر باشد ، تاثیر آن در کاهش افسردگی بیشتر خواهد بود. موثرترین و بهترین روش درمان افسردگی همراه ساختن روان درمانی و ورزش می باشد. بنابراین متخصصان، ورزش را به عنوان بخشی از برنامه درمان افسردگی به بیماران توصیه میکنند.
یک ورزش خاص برای عموم افراد یا مبتلایان به افسردگی تجویز نمیشود. اولا افراد باید ورزش را تدریجا آغاز کنند. ثانیا انواع مختلف آن در اشخاص متفاوت تاثیر مشخصی دارد. برای برخی پیاده روی، دو یا شنا مفید است. بعضی یوگا را ترجیح میدهند. برخی ورزش های رزمی برخی دفاع شخصی و ... این موضوع بر می گردد به علاقه آن شخص ، به هر حال ورزش فرصتی برای افزایش تماس با دیگران است که به ویژه برای کسانی که در اثر افسردگی منزوی شدهاند سودمند خواهد بود. افراد باید با شروع ورزش به هر گونه تغییر در خلق و خویشان دقت کنند تا متوجه شوند چه ورزشی و در چه حدی به آن ها در کاهش افسردگی کمک میکند.